Geniet van de mooie omgeving

In de directe omgeving van de camping is veel te doen. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden.

Noordhollands Duinreservaat

Geniet van de duinen

Maak een mooie fietstocht door de duinen. Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, bossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

Onze stranden

Fijne stranden voor heerlijk uitwaaien en zonnebaden

Het strand van Egmond ligt op minder dan een kwartier fietsen van onze camping. Heerlijk genieten van een wandeling, de zon of een verfrissende duik.

Bergen heeft ook een mooi strand en is ook maar 20 minuten fietsen van de camping.

Alkmaar

Stad met een rijke historie en leuk winkelcentrum

Alkmaar heeft een rijk verleden en ruim 400 monumenten. De Waag stamt uit de 14e eeuw, het Stadhuis uit de 16e eeuws. In de stad bevinden zich ook vele hofjes en tezamen met gevels en grachten geeft dit de stad een aparte uitstraling.

Alkmaar is een Hollandse kaasstad. Vanaf de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september wordt hier op vrijdagmorgen van 10 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden. De kazen worden door de handelaren via het traditionele handjeklap verkocht. Daarna komt het 400 jaar oude kaasdragersgilde in actie komt om met berries de kaas af te voeren, nadat de partij in de Waag is gewogen. Bij de kaasmarkt is het Kaasmuseum gevestigd. Het museum voor zuivelbereiding bevindt zich in het Waaggebouw.

Alkmaar ligt ongeveer 4 km van de camping en is goed bereikbaar per fiets en met de auto.

Amsterdam

met z’n grachten  en gezelligheid

Wat maakt Amsterdam nu zo geliefd? Zijn het de grachten en bruggetjes, de rijke historie van de stad, het culturele aanbod, de gezellige wijken met cafés en curiosawinkeltjes of de stadsparken waar je ogen en oren te kort komt? Of is het het liberale karakter van Amsterdam waar het weinig uitmaakt welke huidskleur, geloof of seksuele voorkeur je hebt. Het is die combinatie die de stad Amsterdam zo uniek maakt. Doe zoals elke Nederlander: spring op de fiets en ontdek het zelf!

Amsterdam is het best te bereiken met de trein van uit Alkmaar en Heiloo.